Gör dig redo för julen i lugn och ro

Vi vet att varje år i december kommer julen – och ändå kan många av oss bli väldigt förvånade när den plötsligt står för dörren. Det har ju precis varit sommar!

Men nu är det dags så hur blir det då med julfest, juldekoration och inte minst alla julklappar? Har vi allt under kontroll?

 

Mysigt i hemmet

För många av oss innebär julen samvaro med familjen, god mat och mys vid julbordet men ofta är det bra planering som bidrar till att man kan sitta ner på julafton och koppla av och njuta utan stress och brådska.

Bra planering kan börja med att fundera över hur du gör ditt hem mysigt och inbjudande. Det finns massor av saker du kan dekorera ditt hem med inför jul, t.ex. en fin vimpel på flaggstången, eller vad sägs om en fin duk med julmotiv och matchande tygservetter? Du kan göra desserten extra festlig med tårtflaggor och dekorera bordet med små bordsflaggstänger.

Allt detta är saker som bidrar till att skapa en julatmosfär i och runt hemmet när det är dags för julsammankomster med vänner och familj.

 

Ljus och värme i en kall tid

På vintern och speciellt under julmånaden samlas många gärna inne i stearinljusens sken när det är kallt ute i mörkret. Du kanske sitter med en kopp varm kakao och spelar kortspel eller leker charader med familj och vänner. Julstrumpan eller adventskalendern hänger på väggen med en liten present till familjens minsta.

 

Det kan låta som manuset till en gammal svensk film om en svunnen tid, men om man vill kan man faktiskt i viss mån återskapa och uppnå lite av den gamla mysigheten och de gamla traditionerna. Det kan man bl.a. göra med saker som bordsdekorationer, små flaggor och utomhus – med en vimpel ute på gräsmattan, gården eller i egna trädgården.

Related Posts