4 faktorer som påverkar kostnaden för din badrumsrenovering

Den ena badrumsrenoveringen är nästan aldrig den andra lik, och detta stämmer mycket väl vid tal om just pris. Hur omfattande ombyggnaden är, vilka egenskaper du vill att badrummet ska ha och vilka material du väljer är några av faktorerna som påverkar den slutgiltiga kostnaden. Det är fullt möjligt att både få billig badrumsrenovering och dyra avancerade ombyggnader, så för att hjälpa dig att hitta rätt ska vi nedan kika på fyra faktorer som påverkar kostnaden.

Storlek och materialval

Naturligtvis kan renoveringen bli dyrare om ytan som ska ombyggas är extensiv, men även materialval spelar en stor roll. Bänkskivor som är tillverkade av bland annat granit och laminat är en aning billigare medan glas eller marmor blir en dyrare historia. Med detta i åtanke bör du därför satsa på material som både passar din stil och plånbok.

Att dra nya rör

Att enbart måla om eller liknande mindre arbeten kostar ingen större slant, men dyrare blir det om du är på jakt efter stora förändringar. Om du exempelvis är intresserad av att flytta duschen eller toaletten kommer rör att behöva bytas ut eller läggas till. Detta är ett omfattande projekt som därför naturligtvis påverkar kostnaden rejält.

Särskilda funktioner och extrajobb

Vill du att det ska vara lite extra trevligt att befinna dig i badrummet? Trots att det påverkar kostnaden är det många som anser att bland annat golvvärme är värt besväret. Kostnaden kan också påverkas om du bestämmer dig för att slå ner en vägg för en mer öppen och luftig yta eller om du möjligtvis vill tillföra nya väggar till badrummet. Alla dessa extra bekvämligheter och stilval kommer att ha en effekt på hur dyrt det blir att renovera ditt badrum.

Vilken firma du vänder dig till

Sist men inte minst kan kostnaden givetvis påverkas av vilka experter du väljer att anlita. Expertis är inte alltid beroende av priset, och det är fullt möjligt att hitta mycket proffsiga badrumsrenoveringsfirmor till en billig slant. Gör dig därför en tjänst och jämför olika alternativ för att se till så att du får det bästa möjliga erbjudandet.

Begär en offert så att du redan i förväg vet ungefär hur mycket badrumsrenoveringen kommer att kosta, och gör gärna upp en budget. På så vis är du redo för det som komma skall och kan se till så att renoveringen sker på dina villkor.

Related Posts