Ett varje fotbollsfan kan behöva en vimpel med klubbens färger

Vimplar är ett populärt samlarobjekt bland fans av det vackra spelet. Dessa dekorativa flaggor, som typiskt är gjord av filt eller tyg, har färger och insignier från en bestämd fotbollsklubb eller landslag. De blir ofta utställt i hemmen hos fans, hängt upp på kontor eller utväxlat mellan de två lagen på en match. 

Användningen av vimplar i fotboll är alltså mer än bara en simpel dekoration. Vimplar har en lång historia inom sporten och i fotbollens tidiga dagar blev vimplar oftast använd som ett sätt för två klubbor att identifiera sig på banan.

 

En symbol på sportsande och fairplay

Att fotbollslag utväxlar vimplar innan en match går helt tillbaka till sportens tidiga dagar. I början på det 20. århundradet presenterade fotbollsklubbar ofta en vimpel till deras motståndare som ett tecken på välvilja och sportsande innan en match. Dessa vimplar var ofta gjorda av siden eller satin och hade klubbens insignier eller färger. 

Utväxling av vimplar innan en match blev sedan en vanlig tradition i engelsk fotboll där många klubbar hade sina egna unika vimplar som de gav till sina motståndare. 

 

Men vimplar inte bara för användning när det är matchdags. De är också populära samlarobjekt och många fans bygger upp imponerande samlingar av vimplar från deras favoritlag och landslag. Detta ger en fanshop möjlighet att tjäna pengar på merchandise som exempelvis vimplar. 

 

Vimplar i fanshoppen

Det finns fler sätt som en fanbutik kan ha fördel av fotbollvimplars popularitet. En upplagd möjlighet är så klart först och främst att sälja en eller fler versioner av klubbens vimplar, eventuellt i olika storlekar. Detta vill appellera till personer som önskar att utöka deras samlingar och till fans som önskar att visa stöd till deras favoritlag.

Ett annat sätt att tjäna pengar på fotbollsvimplar på är att genom att erbjuda ett begränsat upplag av speciella vimplar. Dessa kunna vara vimplar som firar en bestämd begivenhet så som en klubb som vinner en stor trofé eller som har unika design. Dessa typer vimplar vill det troligen vara stor efterfrågan på och kan berättiga ett högre pris.

Förutan att sälja traditionella vimplar kunna en fanbutik också erbjuda andra relaterade varor. Detta kan omfatta vimpelramar för visning av flaggorna, kläder och tillbehör med vimpeltema eller även vimpelinspirerade inredningsföremål. När det erbjudas en rad produkter kan en fanshop appellera till en större publik och öka intjäningspotentialen. 

 

Oavsett om de användas för att visa stöd för matcher eller samlas som ett fritidsinteress vill fanvimplar utan tveka gå rent hem hos fans. 

 

Related Posts