Vilka utomhusduschar finns att välja på?

Funderar du på att skaffa dig en utedusch? Då kan det ju vara bra att veta vad för slags utomhusduschar det finns att välja mellan. Det finns nämligen flera varianter idag, som kan variera i utseende, design och pris. Bland annat har du soluppvärmd utedusch, utedusch som kopplas till befintliga vattenledningar samt utomhusduschar med gasol. Därtill har du valet att ha en väggmonterad dusch, fristående dusch eller portabel dusch.

Soluppvärmd utedusch

Ett av de mest vanligare alternativen av utomhusduschar, det är den som värms upp av solen. Denna typ av utedusch har då en vattentank på ett visst antal liter. Den är enkel att installera, eftersom du bara behöver koppla samman den med en vattenslang. Sedan är det bara att låta solen värma upp vattnet åt dig.

Fördelarna med denna utomhusdusch är att den är ekonomisk, miljövänlig och klimatsmart. Dock kräver den att den står i direkt solljus, då den är beroende av solen samt att varmvattnet räcker inte hur länge som helst.

Utedusch som kopplas till befintliga vattenledningar

Om du vill ha en utomhusdusch, där du kan ha varmt vatten hela tiden till den, så är det rätt smart att välja en dusch du kopplar samman med de vattenledningar du har inomhus. Har du redan ett varmvattenuttag utomhus så kan du använda det, annars måste du få hjälp av en VVS installatör.

Fördelen med denna är just att du alltid har en behaglig temperatur på vattnet. Nackdelen är att du kan behöva betala extra kostnad för VVS installation.

Utedusch med gasol

En annan variant av utomhusdusch är den som värmer upp vattnet med hjälp av gasol. Du kan då koppla din vattenslang till utomhusduschen samt sedan sätta på en gasolflaska till vattenbehållaren. Du kan då få varmt vatten, året runt, ute!

Fördelarna med denna är att den är lätt att installera, den är portabel och har en snabb uppvärmning. Dess nackdelar är att du kan behöva byta ut gasolflaskan.

Related Posts